W dzisiejszych czasach, gdy tempo życia jest szybkie, nie zawsze jest czas na przyrządzanie wyszukanych i zdrowych posiłków. Powszechnie wiadomo, że dania gotowe do najzdrowszych nie należą, głównie za sprawą zawartych w nich konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych dodatków. Takie rozwiązanie ma na pewno jedną podstawową zaletę – wystarczy włożyć do mikrofalówki lub piekarnika i obiad mamy gotowy. Ale czy tylko o to w tym wszystkim chodzi?

Moda na zdrową żywność

W ostatnich latach coraz bardziej przyglądamy się swojemu codziennemu menu. Stwierdzenie: „Jesteś tym, co jesz” w dobie dzisiejszych doniesień naukowych nabiera nowego znaczenia. Moda „na zdrowe odżywianie” zawładnęła umysłami znacznej części społeczeństwa i miejmy nadzieję, że ta moda szybko nie przeminie.

A jak to wygląda w praktyce?

Jeśli chcemy zafundować sobie pożywny i zdrowy posiłek musimy zarezerwować trochę więcej czasu. I to nie tylko na samo przygotowanie posiłku ale również na zakup odpowiednich produktów. Więc gdy już wygospodarujemy czas i mamy niezbędne produkty, możemy zabrać się za wyczarowanie pysznych, pachnących i wartościowych dań, które spełnią oczekiwania całej rodziny. Tu też musimy mieć na uwadze, że ze względu na różne gusta domowników czas przygotowania potrawy może się wydłużyć. Jednak czy na co dzień mamy czas na tak głębokie angażowanie się w przygotowanie posiłków?

Dla większości ludzi zapracowanych, mających wiele dodatkowych zajęć czy obowiązków przygotowanie posiłku dla całej rodziny może okazać się trudne. Jeśli jednak już uda nam się to wszystko zorganizować i „odstać swoje „ w kuchni, to zostaje na koniec jeszcze sprzątanie  po kulinarnych wariacjach.

Posiłek w restauracji

Istnieje jeszcze inne rozwiązanie, które ma wiele zalet – spożywanie posiłku w restauracji. Bywanie w takich lokalach może nam dać wiele dobrego. Regularne wizyty w restauracji przede wszystkim dają nam więcej okazji do spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Możemy również w końcu odpocząć od dobrze znanych nam potraw, bo nie ma co ukrywać domowe obiady bywają powtarzalne i mało urozmaicone. Taka odmiana czasami jest naprawdę wskazana. W szczególności, że coraz częściej właściciele restauracji mając na uwadze rosnącą świadomość klientów dotyczącą zdrowego odżywiania starają się dbać o jakość i dobór produktów serwowanych potraw.

W restauracji Rukola staramy się wyjść naprzeciw tym wszystkim oczekiwaniom. Dbamy o to, by każdy kto do nas zawita mógł poczuć się wyjątkowo a jakość naszych potraw spełniała najwyższe standardy.

Wiele produktów przygotowujemy sami, aby mieć wpływ na cały proces ich powstawania i finalny smak oraz jakość. Pieczemy własny chleb pszenno-żytni na naturalnym zakwasie, własnoręcznie robimy pierogi, makarony. Wędzimy wędliny i wytwarzamy przetwory mięsne. W surowce zaopatrujemy się u lokalnych wytwórców lub sprawdzonych przez nas producentów. Rosnąca liczba gości, którzy doceniają naszą pracę jest dla nas potwierdzeniem, że spełniamy pokładane w nas oczekiwania.

Jeśli zatem chcesz sobie pozwolić na chwile wytchnienia w tym zabieganym życiu, poszerzyć horyzonty kulinarne a przy tym złamać monotonie codziennego menu w gronie znajomych czy rodziny to serdecznie zapraszamy do restauracji Rukola gdzie to wszystko jest możliwe… Jedyne co musisz zrobić – to wystarczy nas odwiedzić.

ZAPRASZAMY!